CONCURS DE ȘAH RAPID

Aproape 200 de elevi au participat, astăzi, la Rm Sărat, la o inedită competiție de șah rapid. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului național ,,Educație prin șah” la Școala Gimnazială „Vasile Cristoforeanu” și a reunit, alături de elevi reprezentanți ai Federației Române de Șah, dar și autoritățile locale. Elevii au avut ocazia să își testeze forțele în cadrul unui turneu de șah rapid, pe clase.

Reprezentanții Federației Române de Șah au felicitat elevii, dar și pe cei care care promovează șahul în rândul copiilor.

Primarul Râmnicului, Sorin Cîrjan s-a declarat încântat de numărul mare al elevilor pasionați de șah.

Programul de formare continuă “Educație prin Șah” este oferit de Federația Română de Șah în colaborare cu Ministerul Educației și Casa Corpului Didactic Ialomița. Obiectivul programului vizează pregătirea cadrelor didactice care predau în învățământul primar pentru a utiliza șahul ca instrument educațional în vederea dezvoltării gândirii elevilor, diversificării metodelor de captare a atenției, stimulării motivației elevilor și îmbunătățirii relațiilor în grupul de elevi.

Related posts